Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2012 16:50 - Основната теза на блогъра Спароток
Автор: saadi Категория: История   
Прочетен: 16539 Коментари: 50 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Замислих се за теорията на блогъра Спароток . В последните дни той отнесе много критики и половината блог.бг се изреди да разсъждава върху Спаротоковите твърдения .
Всичко , което се изписа , обаче , си остана просто едно преливане от пусто в празно . След като /както винаги/ блогърите на можаха нито да докажат нещо помежду си , нито да си надвият над ината се стигна до нормалните за блог.бг кавги за : гадните руснаци , империя ли е Египет , ходили ли са американците на Луната , с плюс или минус да гласуваме за блогърката лидис , падат ли цените на яйцата на женския пазар и кой е психопата боцко , за който блогърът маркнатан пише постинги , чийто обем вече надхвърля обема на "Война и мир" .
Накрая все пак се оказа , че всички са съгласни с две неща :
1. Освен траки на планетата съществуват и нетраки .
2. Никой всъщност не знае каква точно е основната теза на Спароток .
Точка 2 се оказа много неприятна , защото според нея излиза , че повечето блогъри са приказвали против нещо , макар и да не са знаели точно против какво .
За да не се излагате за в бъдеще , реших да ви напиша , каква е идеята на блогъра Спароток .
Тя е следната :
В древността по тези земи са живяли траките . Няма исторически сведения или археологически белези , които да показват , че споменатите траки са дошли отнякъде . Следователно - те винаги са си били тук . Те са коренното население в този регион .
После тия траки , които били бая и доста (римляните ги покорявали цели 200 години) изведнъж се изпарили . Вчера фул навсякъде с траки , а днес  хоп ! - няма пукнат трак . Хмм ... съмнителна работа ... Ето , че неочаквано се появява генетично изследване на днешното население и какво мислите ? Туземците се оказват с повече от половината си гени , траки . Можем да заключим , че траките не са изчезвали никъде , а само са си сменили името на българи . После е последвало голямо мешане с преминаващи през земите им племена , семейства и отделни туристи и пътешественици .
Всичко това е чудесно , но се оказва , че българи има не само по тракийските земи , ами и по най-неочаквани места , като Татарстан , например . Добре , ама ние вече открихме , че траки и българи си е едно и също - тогава що дирят траки в Татарстан ?!
И тук вече блогърът Спароток е осенен от бляскавата мисъл , че траките-българи не са си седели мирно на задниците (което е било трудно - виж по-горе за римляните) , а са щъкали напред-назад из Европа и Азия , носейки със себе си език , култура , традиции , обреди , вярвания и някое и друго гърне или ваза .

Това приятели е тезата на Спароток , а аз искам само да добавя , че Историята е несериозна наука и не трябва да я взимате навътре и да се нервирате . Помислете само на какво се опират историците за доказване на тезите си . На извори ! И какви са тия извори ?
"Нашите воини бяха смели като лъвове , а враговете бяха страхливи като мишки  - даже повечето се изпонапикаха в гащите докато тичаха срещу нас . Обаче нашият цар успя да събере само петнайсе човека армия , а ония бяха двеста и шейсе хиляди . Замалко да ги обградим , но ни свършиха войниците и цялата битка се сговняса жестоко . "  Гай Велизарий Лукреций Гном , Събрани съчинения , 2 том
Ей такива са им всичките исторически извори .
Да не ви говоря пък за археолозите и техните "открития" , че ме мързи да пиша вече .



Тагове:   Несериозна,   история,


Гласувай:
25



1. kamosutrov - Щеш не щеш, ценя чувството ти за хумор! Поздрави!
28.12.2012 16:59
Пропусна моето откритие. Не го спомена и аз ще се поразсърдя мъничко. А именно, Как влияе пресичането на водни пространства на имената на етносите. Факт ли е, че прабългарите след пресичането на Дунава са изпрали "пра" от името си? Факт е. Факт ли е, че който е пресякъл Ла манша и се е заселил на острова е сменил името си? Факт е. Ама то да те е страх да прецапаш някоя бара. Ще ти сменят името и после иди се оправяй.
цитирай
2. анонимен - Добре, че си резюмирал историята, ...
28.12.2012 17:23
Добре, че си резюмирал историята, че никак не ми се навлиза в подробности. :)
цитирай
3. saadi - Да , забравих за твоето откритие .
28.12.2012 17:24
А то действително е факт .
цитирай
4. blackpredator - Саади,
28.12.2012 17:27
Катана е наследник на ножари траки от габровско. От оная алохтонна половина траки, ходили на хаджилък до Фуджияма и после пеш няколко поколения към прародината, вече наострени...

Саади, един от бащите на моята професия е казал:"Изучи настоящето, за да разбереш и миналото".
Настоящето и близкото минало: Знаеш ли колко тракийски гени са разсеяни в Европата без огън и меч, както аз казвам.
Особено при соца. Това чехкини, полякини, германки, холандки, шведки, рускини, финландки и так далее, са принесли генома на тракийското племе гларус по цялата Евразия.
Същото е било и през вековете. Трака само си е надървял катаната и оппаа, алоавтохтонизъм...
Тоя момент на тракспермия, липсва в изследванията на Спароток и в историческата наука въобще.

Изучи настоящето, за да разбереш и миналото...
цитирай
5. saadi - Куш , само бегъл поглед ми беше нужен и веднага
28.12.2012 17:38
разкрих каква е била работата :-))
цитирай
6. saadi - Блеки , аз нямам представа кои са били бащите на моята професия , но
28.12.2012 17:49
предполагам , че последните им думи са били от сорта на :
- Сега ще умрете гадни вредители по селскостопанските култури !
- Почакай ! Това не е правилният ........

Лично мен ме вълнува бъдещето , може би защото ме е яд , че не можах да помогна при разпространяването на тракийски гени сред чехкини , полякини , германки , холандки , шведки , рускини , финландки и так далее . Особено ми се щяха чехкините , които намирам за особено привлекателни .
Славните ми тракийски предци сигурно се червят от срам , заради мен :(
цитирай
7. alexalexalex - Опс :)
28.12.2012 17:50
я да питам и тук - колко време дели "изчезването" на траките от идването на Аспарух?
Приемам, че 100-200 години не са проблем :)))
цитирай
8. saadi - Видях , че блогърът дядокольо ме е посетил и усещам , че го сърбят пръстите
28.12.2012 18:00
да ми разкаже , как растенията си прибират соковете през зимата и защо мравките страдат от безсъние тази година .
Но май няма да се реши .
цитирай
9. kamasutra - Пич, не е това теорията на Спааро...
28.12.2012 18:07
Пич, не е това теорията на Спаароток.
Неговата теория с две думи е следната.

Всички древни цивилизации в Европа са тракийски.
Траките са основа на цялата култура.
От Англия до Китай са все траки.
Нищо общо нямат с науката тия измишльотини.
цитирай
10. solinvictus - Тея булгури в Татарстан сталин ли ги ...
28.12.2012 18:41
Тея булгури в Татарстан сталин ли ги е закарал или мекеретата му в България?
цитирай
11. saadi - Камасутра , объркал си се , мъжки . Точно това , което написах е
28.12.2012 18:56
базиса на теорията на Спароток .
Това , което ти си написал са следствия от тая същата теория .

Когато погледнем днешния свят , виждаме огромните различия между културите на разните народи . Но ако започнем да връщаме лентата на времето назад , ще наблюдаваме как многочислените народи се стапят до малки племена , а те се смаляват до отделни родове , семейства и накрая стигайки до зората на човешката цивилизация ще открием една групичка дрипави и окаяни кроманьонци , които току-що са преживели поредния климатичен катаклизъм и имат цял един нов свят за завладяване . И така ....
цитирай
12. saadi - Солиннвиктус , аз ги гледах по БТВ и според тях ,
28.12.2012 19:04
те си живеели там още от времето , когато траките даже не са и планували да създават Грузия .
цитирай
13. solinvictus - Да, ама не знаели, че са булгури !...
28.12.2012 21:01
Да ,ама не знаели ,че са булгури !Добря ,че се явиха олигофрени ,които да почнат в несвяст да повтарят сталинските исторически надстройки и да громят буржоазните историци великошовинисти!
Ти да не си открил случайно булгурски надписи у татаристанските пустоши на греце ? Преди да дойдат на Балканите туркутските булгури знаели грцки перфектно? Учили го ...яздейки! хахаха
цитирай
14. saportok - Тази теза, господин saadi, spar...
28.12.2012 21:22
Тази теза,господин saadi,sparotok би ли я потвърдил?
Моля,попитайте го да чуем.Много ми е интересно,че след като заявявате,че той нямал теза,лично Вие я публикувате вместо него.Това се случва за пръв път в науката.Разбира се,винаги има и прецеденти.

-Мисля че е по-срамно не за тези,които са атакували несъществуващата теза,а за тези,които са я защитавали и още повече са я градили.Няма посрамен историк,че е атакувал калпава или несъществуваща теза.Но какви са тези градежи и тези защитници тогава?Тук постановката Ви е неточна.
Бъдете здрав!
цитирай
15. saadi - Солинвиктус , че аз имах една съученичка от там и тя доста добре си знаеше , че е българка .
28.12.2012 21:49
Убеден съм , че тука в Гърция е бъкало от български надписи , но завистливите гърци са ги забърсали .
Обаче , ето ти нещо странно : Всички гърци си плямпали на древногръцки и работата била ок . Изведнъж , за около 50-100 години древногръцкият се превръща в мъртъв език и всички почват да дърдорят на съвременен гръцки . А двата езика са доста различни . Има , разбира се , думи които могат да се проследят като корени от древногръцкия , но повечето думи са истинско предизвикателство за гръцките езиковеди . Тук постоянно се водят спорове и караници на тая тема .
Сякаш или гърците внезапно са решили да си сменят целия език (запазвайки ограничен брой думи) или просто тогавашните гърци са били заменени с някакви други гърци , които са си имали свой език .
Тази мистерия е довела и до ужасно объркване на гръцката граматика . Преди две години имаше едно тв-състезание , в което гръцки учители и филолози , отговаряха на граматически въпроси . Даскалите гледаха като луди , ако щеш вярвай - не си знаят граматиката . И това не е защото ги е мързяло да я научат , а защото просто е невъзможно . Абсолютна каша е - някакво правило важи някой път за една дума , друг път - за друга , а някой път и за двете или за никоя от тях .
цитирай
16. saadi - Сапорток , иронизирах блогърите , които първо се радваха , че
28.12.2012 22:00
Спароток грешал в тезата си , а после изведнъж някой им каза , че той всъщност няма теза и те се зарадваха още повече .

Все пак мисля , че не може да се изгражда теория , ако тя не лежи върху някаква основа , приета за принципно правилна . Или може ?

Бъдете здрав и Вие !
цитирай
17. saportok - Спароток грешал в тезата си, а после ...
28.12.2012 22:06
saadi написа:
Спароток грешал в тезата си , а после изведнъж някой им каза , че той всъщност няма теза и те се зарадваха още повече .

Все пак мисля , че не може да се изгражда теория , ако тя не лежи върху някаква основа , приета за принципно правилна . Или може ?

Бъдете здрав и Вие !

А,ами добре питате,извинете,аз не Ви разбрах.
Естествено,повод за страхотна радост е,че това което защитавали,нямало гръбнак.
Слава Богу,тенденциите ала sparotok нямат никакво влияние в науката,но не мисля че е правилно да компенсират този си недъг със заблуждение на обществото.
Така е,освен всичко другo"тракийската теза"май се нуждае от теза.Иначе целият труд е нахалос.

-Весели празници.
цитирай
18. saadi - Хахаха , каква яростна битка си спретнаха
28.12.2012 22:52
историците в блог.бг помежду си .
А аз мислех , че поетите са луди ...
Не ми остава друго освен да подпаля и пожара на религиозните сблъсъци в блога .
Я да видим , можем ли се изпотрепа предпразнично :-))
цитирай
19. injir - Не си прави майтап с хората.
29.12.2012 00:18
Не си прави майтап с хората.
цитирай
20. voulgaros - траките са гърци. . . вулгарите са ...
29.12.2012 01:07
траките са гърци...вулгарите са славяни ,цигани и турци
цитирай
21. apostapostoloff - Това, което Спартак пропуска, е
29.12.2012 06:09
научният факт, доказан от проф. Сретен Лилиеншвагер и акад. Воробец Сперанский. И двамата са стигнали до извода, че траките са от албански проиход, а самите албанци са от нидерландски произход. Всичко това идва да рече, че днешните българи са най- обикновени холандци.
цитирай
22. germantiger - "Задал" съм им 6 въпроса или "маркери", засега отговор нямам:
29.12.2012 09:18
За 2 години почти откакто съм в блога ВИЕ НИКОГА:

1. НЕ ПОСОЧИХТЕ КОИ СА ТРАКИ ЗА ВАС - според част от вас - траки са всички от Иберия до Китай, от Скандинавия до Египет, от Мала Азия до Индия

2. НЕ ПОСОЧИХТЕ НА КОГО СА ПОВЛИЯЛИ И С КОГО СА СЕ МИСКИРАЛИ ТРАКИТЕ - за някои вас траките са повлияли на всички които са сияйни, прекрасни и победители - явно на негри и цигани не са повлияли, но всичко що е читаво е тракийско

3. НЕ ПОСОЧИХТЕ КОЕ ЧУЖДО НЕ Е ТРАКИЙСКО - явно такова няма заповечето от вас?!

4. НЕ ПРИЗНАХТЕ, ЧЕ АНТИЧНОСТТА НЕ ПРАВИ ЖИВОТА ДНЕС - това коетоднес живеем и хубаво и лошо е плод най-вече на западноевропейски и американски градящ гений и деструктивен такъв.

5. ИМАТЕ СПРАВЕДЛИ ВАКАУЗА - за подмяната на бгисторията сметка трябва да се търси, за престъпното в тази фалшификация сте прави справедливо, но ДНЕС ВИЕ ПОНЯКОГАГРАБИТЕ ЧУЖДОТО БЕЗОГЛЕДНО!

6. НИКОГА НЕ ПРИЗНАВАТЕ, КОГАТО ДРУГ ЯВНО ИМА ПО-СИЛНИ И ПО-ИСТИННИ АРГУМЕНТИ! Низко е - повечето сред вас "низят"!

Това са 6 "ТОЧКИ", МАРКЕРИ, ШЕСТ ПРО И КОНТРА - никой не го направи и не ще - страх, неумение, интерес?!

Това трябва да ви е фундамента - нямате го, претенции имате в излишък!

Тези 6 пункта са пробен камък за вашата доблест, честност пред себе си и пред четящите и стремеж към истина - ПОВЕЧЕТО НЯМАТЕ ИЗБРОЕНИТЕ ОТ МЕН ДОБРОДЕТЕЛИ.
цитирай
23. germantiger - И още - като пишеш за несериозността на изворите ;)
29.12.2012 09:19
ОТ МЕН - ЗА ДОСТОВЕРНОСТТА НА ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИЗВОРИ И ТЯХНАТА КОМИЧНОСТ „НА МОМЕНТИ”:

Ако се „сборува” написаното от Плутарх за галската война на Цезар ще „излезе”Цезар превзел с щурм 800 града за 9 години, покорил 300 народности, сражавал се срещу 3 милиона души, от тях 1 милион убил и толкова пленил...Цезар пише, че в битката при Фарсала Помпей губи 15 000 убити и 24 000 пленени, докато сами Цезар пише за свои загуби 200 войници и 30 заслужили центуриони...

За войската на Дарий Ксеркс нахлула в Елада през 480г.пр.н.е., Херодот пише, че тя наброявала 1 700 000 пехотинци. „А изчислили ги по следния начин: като събрали на едно място 10 000 души и ги натъпкали, колкото може по-натясно, описали отвън кръг. След това ги пуснали и оградили кръга с ограда, чиято височина достигала до човешки пъп. Това като направили, вкарвали в оградата други, догдето преброили всички по тоя начин.”
цитирай
24. saadi - Инжир , аз не се майтапя с хората , а ги образовам :-))
29.12.2012 10:48
.......................
Вулгарос , благодаря за коментара . Сега става ясно защо са изчезнали траките . Защото били гърци . А знаем много добре , че гърците са любители на мъжките ласки , което се явява сериозна пречка пред размножаването . Чудесна теза . Поздравления !
.............................
Апостоле , валят ли пачки от интернет-бизнеса ?
.............................
Германтигер , хората като че ли не разбират , че Моцарт и Паганини , Нютон , Айнщайн и Кюри , Микеланджело и Леонардо да Винчи , са велики не защото са немци , англичани , италианци , траки или зулуси , а защото са гении .
Големите умове са надраснали ограниченията на националните си рамки и са дали своя принос , за да направи крачка напред , не отделният етнос , а цялото човечеството . Гьоте не принадлежи на Германия , а на Света - това го прави титан .
Историята трябва да бъде наука , изследваща безпристрастно отминалите епохи и събития , да се опитва да установи фактите и да сглоби истинския облик на случилите се картини , от пътя извървян от земната раса досега .
В блог.бг , Историята ми прилича повече на сбирка от лозунги и безвкусна пропаганда , отколкото на наука .
Вие , хората , които пишете по исторически теми , трябва да сте отговорни към читателите си и да се стремите да им предложите максимална обективност и правдивост .
Весели празници ! :-))
цитирай
25. strrelez - Точно така колега!
29.12.2012 11:37
Браво, хареса ми твоята мисъл: "Историята е несериозна наука......"
Тук искам да подкрепя твоята теза с това как нашата мъдра историческа наука е фабрикувала основният възел в официалната ни история, за малочислената "орда на прабългарите", дошла от някакви си степи на своите кончета и се потопила тук, на нашите земи в морето от славяни. Тази фабрикация е на Негово Светейшо Научно Величие проф. Златарски (възпитаник на руската школа) е остро критикувана от историкът Ганчо Ценов (възпитаник на немската школа) още през 1908 година. Най-големият майтап в тезата на Златарски е как той е определил числеността на "ордата" . Опирайки се на хрониките на византийските писачи Никифор и Теофан, той вади извод, че споменатият "ОНГЪЛ" не може да е нищо друго, освен остров Пюки в делтата на Дунава, и тъй-като този остров е с площ 50 км\2 , то при гъстота на населението от 400-500 души/км\2 , стига до числеността на "ордата" =25000 души!!!
Да се смееш ли, да плачеш ли..........
Повече за критиката на Ганчо Ценов към умопомрачителните творения на Златарски прочетете тук:
http://ziezi.net/cenov/bulgarite/4.htm
цитирай
26. joysii - Тезата на Спароток?? Не ме раз...
29.12.2012 13:43
Тезата на Спароток??
Не ме разсмивайте,моля Ви.
Каква теза, и какви научни открития би могъл да направи човек, който няма необходимото образование в сферата, която "изследва"?!
Нашият любимец по образование не нито историк, нито археолог, нито езиковед.
Точно по тази причина постингите му приличат на наивни приказчици от 1001 нощ.
Те никога не могат да притежават научна стойност, защото написаното в тях НЕ Е РЕЗУЛТАТ на научно проучване.
цитирай
27. joysii - Колкото до археолозите и техните ...
29.12.2012 13:47
Колкото до археолозите и техните открития - не зная Вие доколко сте наясно, но аз определено ЗНАЯ как работят съвременните археолози от БАН.
Бих казала,че са всеотдайни, принципни и съвестни хора.
Повярвайте ми. Това са моите близки. Хората,с които живея-роднини,приятели.
цитирай
28. kamosutrov - Саади, моя стара теза е, че
29.12.2012 13:54
преди да започнем да изопачаваме фактите, трябва да се запознаем с тях. Взета е от Марк Твен.
цитирай
29. tikoev - И аз ще се разсърдя! От оно време б...
29.12.2012 13:55
И аз ще се разсърдя! От оно време българите се изобразяват с обръснати глави и конски опашки на тила! Не е верно! Ние траките нямаме нищо общо с тези татари! :))))
цитирай
30. blackpredator - Еее, Саади,
29.12.2012 15:19
saadi написа:
Славните ми тракийски предци сигурно се червят от срам , заради мен :(

Надявам се за толкова години да се гордеят, че си оплодил достатъчно артефакти, та Пелопонес вече да е Тракопонес.
Няма как да не са доволни дебелогъзите гъркини от тракийския ти език. И секскултурата си е култура. ;)))
цитирай
31. saadi - Блеки , аз още като видя артефакт и директно почвам да го плющя , няма какво да си играя .
29.12.2012 16:45
Братята руски траки са ме изпреварили със стотина години обаче . След Октомврийската революция над 200 000 братушки цъфнали на Пелопонес и сега половината гърчета тук са руси , бели и красиви , а другата половина - черни , дебелогъзи и грозни .
В този смисъл има и доста гъркини , произлизащи от Василиса Прекрасная , които само да ми смигнат и гащите ми сами ще паднат :-))
цитирай
32. saadi - Тишо , недей така . Всички сме траки .
29.12.2012 16:48
Прическата на човек не е важна .
Айде , културен тон и да пишеш на кирилица .
цитирай
33. saadi - Сава , как тъй хем е твоя теза , хем си я взел от Марк Твен ?
29.12.2012 16:52
Нещо май ? :-))
цитирай
34. saadi - Стрелец , ами нали и аз това им говоря , колега .
29.12.2012 16:56
Те ми тръгнали на извори да се опират . Бе те ония в древността са лъгали , че чак задниците им са светели , ний сега ще седнем като най-големите бунаци , да им вярваме .
цитирай
35. saadi - Джойси , моля спазвай културен тон
29.12.2012 17:00
и пиши на кирилица .
Ако нямаш кирилица можеш да я изтеглиш от тук :
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
цитирай
36. raders - )))) Най-после един разумен пос...
29.12.2012 17:00
)))) Най-после един разумен постинг по този въпрос! Разбира се, че историята като наука е своеобразен идиотизъм /не по-малък от религията/ и всеки си я наглася както му отърва. Обикновено по някакви политически или комплексарски причини. Каква е била действителността някога - ясно, че никой не знае със сигурност /пък и няма как да знае/, но започва да си съчинява, превръщайки науката в литература, което май по отношение на историята си е нормално явление. Но за необразования комплексар от Бг това било важно, за да му се повдигне самочувствието. Там е работата, че "образования" комплексар също закъсва в един момент, поради липса на достатъчно информация и започва да донаглася фактите. Всъщност, спорът се отнася не толкова до "образовани" и необразовани комплексари, защищаващи различни тези, защото всъщност, образовани няма /независимо от дипломите/, нито тези , що се отнася до бъркотията в историята, а по-скоро до амбиция да се покаже кой е "по-най"... Ами никой не е "по-най" и вероятно всички аргументи издишат тук или там. И цялата тази препирня накрая става прекалено инфантилна, тъй като това вече не е нито история, нито политика, нито литература.
цитирай
37. sparotok - !
29.12.2012 17:12
Ето, оказва се, че не е никак трудно човек да получи прозрение свише:)

Весели празници!
цитирай
38. saportok - Ето, оказва се, че не е никак трудно ...
29.12.2012 17:16
sparotok написа:
Ето, оказва се, че не е никак трудно човек да получи прозрение свише:)

Весели празници!

Четем,четем прозренията Ви свише,скъпи господин sparotok :)
цитирай
39. letopisec - УДИВИТЕЛНО
29.12.2012 18:10
УДИВИТЕЛНО, оказва се, че жанра на тракедонизма (да не се бърка с науката тракология) е най-удачен за пародиране. Причината е проста, в него има нещо рицарско, така че Спароток в ролята на дон Кихот, е просто добър повод да си кажем и истината, така както Санчо е поучен що е свободата...И тя е: ами траките не са изчезвали...били са тук, може би и в голямо количество...разбира се нямали са никакво етно-тракийско самосъзнание....нещо като славяните, дето също са щъкали по Балканите....Траки и славяни стават след 681 г. българи...Нашата народност след 681 г. е формирана основно от българи, траки и славяни...Както са побългарени траките, така са побългарени и македонците...Царя е просто гол, или поне по потник...В чий интерес е тоя напън на тракедонизма: автохтонно присъствие на българите на всяка цена??? Кой роди мита за малката дошляшка орда на Аспарух българи??? Че още до 718 г. Тервел определя кой да заеме византийския трон и при това спира арабите, които пак превземат половин Европа, но не през Балканите, а през Испания...Коя държава на Балканите се занимава открай време с интриги за произхода? Всъщност, тъжното е друго - импотентността на българската държава за ролята на историята за една нация...Останалото са външни поръчки, имат пари, раздават...Нета не е цензур...
цитирай
40. saadi - Леко извън темата , ще се обърна към блогъра gelert , който освен , че ми е
29.12.2012 18:22
сложил минус , ми е изтрил и коментара към опита му да изнасили бедната Ерато чрез стихотворението "Чуждата жена":

- Скъпи , gelert , Вашите стихове са такава боза , че когато ги чете , човек неволно изпитва съжаление към самата Поезия . Имайте милост , поне по празниците .

откъс от стихотворението :

"Целувал ли си Ти чуждата жена ?

Усещал ли си в устните си топлота ...мокрота ...

Милвал ли си ръце които галят,а когато галят те изгарят ..."
цитирай
41. saadi - А другия минус ми е от съгражданката ми Вили Димова .
29.12.2012 19:15
Неслучайно Елин Пелин е писал , че най-долните траки са добруджанските траки .
Аз ще мина сега да й ударя един плюс и ще я оставя да бъде измъчвана от гузната си съвест .

цитирай
42. nikita6864 - .
30.12.2012 10:09
Третия минус е от мен. Сложих ти го от лошотия.
цитирай
43. saadi - .
30.12.2012 19:13
Прощавам ти , защото съм си добряк по душа .
цитирай
44. injir - Да попитам. Това блогът на Saportok ...
30.12.2012 19:55
Да попитам. Това блогът на Saportok ли е или на Saadi?
цитирай
45. vladpomak - Joysi, замисляла ли си се за посещението на психотерапевт?i
31.12.2012 20:10
Ти си определено българофоб(ка)! Мразиш истината за древните българи, а мразиш и съвременните (вероятно вкл. и себе си) заради тоталната им деградация след близо 70 години управляване от дегенерати. Съмнявам се че в действителност си лъчезарното момиче от аватара ти, а допускам че си много по-страшно от "обратното" на нея. Дано отношението ти към Спароток не е от липсата на ум (което е непоправимо) както е при разни други индимидууми от тоя сорт като Глишевци и тям подобни. Ако не е това причината, може би един добър психотерапевт би ти помогнал...
Весело посрещане на Новата година!
Владимир Помаков
цитирай
46. vladpomak - Убеден съм, че тука в Гърция е бъкало ...
01.01.2013 15:24
saadi написа:
Убеден съм , че тука в Гърция е бъкало от български надписи , но завистливите гърци са ги забърсали .
Обаче , ето ти нещо странно : Всички гърци си плямпали на древногръцки и работата била ок . Изведнъж , за около 50-100 години древногръцкият се превръща в мъртъв език и всички почват да дърдорят на съвременен гръцки . А двата езика са доста различни . Има , разбира се , думи които могат да се проследят като корени от древногръцкия , но повечето думи са истинско предизвикателство за гръцките езиковеди . Тук постоянно се водят спорове и караници на тая тема .
Сякаш или гърците внезапно са решили да си сменят целия език (запазвайки ограничен брой думи) или просто тогавашните гърци са били заменени с някакви други гърци , които са си имали свой език .
Тази мистерия е довела и до ужасно объркване на гръцката граматика . Преди две години имаше едно тв-състезание , в което гръцки учители и филолози , отговаряха на граматически въпроси . Даскалите гледаха като луди , ако щеш вярвай - не си знаят граматиката . И това не е защото ги е мързяло да я научат , а защото просто е невъзможно . Абсолютна каша е - някакво правило важи някой път за една дума , друг път - за друга , а някой път и за двете или за никоя от тях .


Здравей Saadi,
Вореятно знаеш че т.нар. "гърци" са се довлекли на три вълни на Балканите. Първите са потомци на хетите/хиксосите, които са се заселели през 18 в. пр. н.е. в Египет и си живели доста добре докато през 16 в пр. н.е. не дошъл на власт реформатора Ехнатон и ги погнал с калъчката. Те веднага се качили на корабчетата си и - с пълен вятър, пълен напред - беж на Балканите - както те твърдели "тяхната прародина". Това са били "древните гърци" и ако изобщо някога е имало някой грък, който да разбира от някакви науки, изкуства, занаяти и т.п. това е бил грък от от тия! Следващите две вълни (9-8 в. пр. н.е.!) идват от съвсем друго място - от пущинаците на Близкия и Предния Изтокл Това са съвършено друга порода - т.нар. "вторични номади",
цитирай
47. vladpomak - Продължение поради изчерпване на разрешените символи
01.01.2013 15:32
..."вторични номади"..., сиреч генетични мутанти, създали една суб-популация сред популацията-майка и тъй като са били вредоносни за последната тя ги прокудила извън обитаваната от нея територия под страх от смърт (други такива от подобна порода са напр. десетината разновидности на циганите или пък библейските евреи). След като са били изолирани по този начин въпросните гърци са започнали бързо да деградират - езикът им обеднява, загубват фолклор, митология, богове... Единственото което остава като двигател в битието им е 100-процентовия стремеж към паразитно съществуване! Останал и до ден-днешен макар геномът им да е съществено подобрен от значителното вливане на нормални гени от местното население на Балканите - пелазгите (част от скитския суперетнос).
цитирай
48. vladpomak - Тезата на Спароток?? Не ме раз...
01.01.2013 15:40
joysii написа:
Тезата на Спароток??
Не ме разсмивайте,моля Ви.
Каква теза, и какви научни открития би могъл да направи човек, който няма необходимото образование в сферата, която "изследва"?!
Нашият любимец по образование не нито историк, нито археолог, нито езиковед.
Точно по тази причина постингите му приличат на наивни приказчици от 1001 нощ.
Те никога не могат да притежават научна стойност, защото написаното в тях НЕ Е РЕЗУЛТАТ на научно проучване.


Тъпо - но подобаващо на 'джойсистика'. Малцината историци които познавам и са завършили "история" (едва ли си даваш сметка, че това не е наука а разказвателен предмет... и си има муза, т.е. плащаш и получаваш каквото ти се иска или ти трябва...) са доста ограничени хорица и им е невъзможно да мислят със собствените си глави - така яко са им начукали тухлите в кратуните.
цитирай
49. vladpomak - И аз ще се разсърдя! От оно време б...
01.01.2013 15:48
tikoev написа:
И аз ще се разсърдя! От оно време българите се изобразяват с обръснати глави и конски опашки на тила! Не е верно! Ние траките нямаме нищо общо с тези татари! :))))


А случайно да си виждал изображения на казаци? И да ти приличат на татари? А да си виждал бръснат татарин с чуб (така се казва оставената като опашчица коса на темето, а не на тила). Хубаво е че се идентифицираш като трак, ама научи малко повечко за тях.
цитирай
50. apostapostoloff - Траки, траки, мамата си трака!
13.01.2013 03:31
Аз виждам тук само един трак и това е швабата germantiger!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saadi
Категория: Изкуство
Прочетен: 190558
Постинги: 48
Коментари: 619
Гласове: 853
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930